top of page
DSC_0776.JPG
Førjulstid med Keiser Napoleon
 
solbord.png

Hva var det med mannen som gjorde at hans begravelse i Paris ble dekorert på veggene på en gård i Stange? Ønsker du en litt annerledes førjulsopplevelse kan du legge turen til Røhne Nedre og få en stemningsfull stund med historisk og kulturelt påfyll!


Vi ønsker dere varmt velkommen ved bålet i hagen. Her serveres vår egen Røhne-bisp, en gløgg med tradisjoner fra Hedmarken. Deretter blir dere med «Keiserinne Josephine» opp i salen hvor hele rommet er dekorert med vegg- og takmalerier - Napoleonsrommet! Det fins ikke maken! De fantastiske fargene var godt gjemt i nesten 100 år før vi tok fatt på den spennende jobben med restaurering.

 

Ja visst satte Napoleon sine spor på Hedmarken, og var både elsket og hatet. Hør den fasinerende historien om hvordan og hvorfor de unike vegg- og takdekorasjonene ble malt til bryllupet mellom unge Paul og vakre Karoline fra nabogården i 1850. 


Etter omvisningen serverer vi vår julemeny basert på lokale råvarer. Øl-bresert juleribbe, grov urtepølse, gårdens øl-saus, kremet rosenkål, eplekompott og timianstekte poteter. Til dessert serveres karamellpudding og kaffe. Besøket avsluttes med en omvisning i gårdens eget ølbryggeri.

 

Perfekt for dere som ønsker påfyll av både kultur, mat, drikke og stemningsfulle førjulsopplevelser i varme, lune omgivelser.

Førjulstid med Keiser Napoleon:
solbord.png
  • Varm velkomstdrikk

  • Omvisning og historiefortelling

  • Besøk i Napoleonsrommet

  • To-retters julemeny

  • En tur i gårdens eget ølbryggeri

Varighet: ca 3 timer

Antall: 10-25 personer

Pris: Kr. 935,- pr person.

Drikke til maten kommer i tillegg.

IMG_1532.jpg
bottom of page